Dengar

SKK (M) - Sijil Servis Penyejukan & Penyamanan Udara

 

PU 1 - Servis Penyejukan Dan Penyamanan Udara Domestik (4 Bulan)
Peserta akan diberi latihan kemahiran dalam melaksanakan servis penyejuk dan penyaman udara domestik. Kemahiran ini termasuk kemahiran pekhidmatan pelanggan dan juga kemahiran dalam penyelenggaraan sistem penyamanan udara 'window unit', 'split unit', 'multi-split unit', 'freezer', peti ais dan 'water cooler'. Di akhir kursus ini peserta akan dapat memenuhi pasaran kerja di dalam bidang ini samada sebagai seorang pekerja ataupun seorang usahawan.

 

PU 2 - Servis Penyamanan Udara Kenderaan (4 Bulan)
Peserta akan diberi latihan kemahiran dalam melaksanakan servis penyejuk dan penyaman udara domestik. Kemahiran ini termasuk kemahiran pekhidmatan pelanggan dan juga kemahiran dalam penyelenggaran penyamanan udara kereta, bas dan lori. Di akhir kursus ini peserta akan dapat memenuhi pasaran kerja di dalam bidang ini samada sebagai seorang pekerja ataupun seorang usahawan.

 

PU 3 - Servis Penyejukan Komersil (4 bulan)
Peserta akan diberi latihan kemahiran dalam melaksanakan servis penyejuk dan penyaman udara domestik. Kemahiran ini termasuk kemahiran pekhidmatan pelanggan dan juga kemahiran dalam penyelenggaraan 'cold room', 'ice-cube maker', 'reach in cabinet' dan 'vrv'. Di akhir kursus ini peserta akan dapat memenuhi pasaran kerja di dalam bidang ini samada sebagai seorang pekerja ataupun seorang usahawan.

 

PU4 - Servis Penyamanan Udara Industri (4 Bulan)
Peserta akan diberi latihan kemahiran dalam melaksanakan servis penyejuk dan penyaman udara domestik. Kemahiran ini termasuk kemahiran pekhidmatan pelanggan dan juga kemahiran dalam penyelenggaran package unit, 'AHU', 'chiller' dan 'cooling tower'. Di akhir kursus ini peserta akan dapat memenuhi pasaran kerja di dalam bidang ini samada sebagai seorang pekerja ataupun seorang usahawan.

 

               SIJIL MODULAR KEBANGSAAN TEMPOH

1.

Servis Penyejukan Dan Penyamanan Udara Domestik

4 Bulan

2.

Servis Penyamanan Udara Kenderaan

4 Bulan

3.

Servis Penyejukan Komersial

4 Bulan

4.

Servis Penyamanan Udara Industri

4 Bulan

 

Syarat Kemasukan

  1. Lulus SPM
  2. Warganegara Malaysia

 

Tempoh Pengajian

  1. Minimum 20 Bulan
  2. Tempoh setiap modul 4 bulan

 

Yuran Pengajian

- RM200 permodul

Bilangan Pelawat:   


Hari Ini72
Semalam83
Minggu Ini729
Bulan Ini2284

 

Hakcipta © 2012 Kolej Komuniti Hulu Langat. Semua Hakcipta Terpelihara - Paparan Terbaik : Firefox3 | IE 7 [1280 x 800 ]

Penafian,Dasar Privasi,Dasar Keselamatan & Hak Cipta